Ane Marie dør, og Laura dukker op igen

Vi havde preussisk herredømme her i 55 år, og i de 55 år blev Jørgen blandt andet medlem af kredsdagen. Han var med til at grundlægge Den Sønderjyske Almanak, som vi stadigvæk har. Hvis man får fat i nogle af de første fra 1870'erne, så står han på forsiden som redaktør. Så han gjorde rigtigt meget for at bevare det danske sprog og den danske kultur. Han endte med at blive kaldt en af de store sønderjyske førere.

Giftede sig igen

Da Ane Marie kom sidst i 50'erne blev hun meget syg i lang tid og døde. Jørgen blev enkemand. Så gik der et par år, og så var han til noget kaffekomsammen og foredrag på Rødding Højskole. Sammen med Amor igen. Og hvem tror I så sad der?

Det gjorde hende den lille Laura, som jo var blevet noget ældre. Hun var 51, og Jørgen var omkring 58. Så mødte de hinanden der, og de kom måske til at snakke om, at "far tabte dig jo egentlig i kortspil, det kunne snart være, jeg skulle have min gevinst". I hvert fald fattede de godhed for hinanden, som man sagde dengang. Og hun blev kone nummer to på Bennetgård. Han sagde til sin 70-års fødselsdag: "Jomfru Ane Marie var min store kærlighed, men Laura er min alderdoms lykke."

Kilde: Lola Lecius Larsen, Hvilehjemmet Bennetgård.