Uhygge i Troldsiglavningen

Der er en lavning mellem Tvilho og Skovbølling, der kaldes Troldsiglavningen. Der fortælles om den, at der ved midnatstid går en mand uden hoved, og som er meget uhyggelig at møde.

Min mor har fortalt mig om en mand, der en aften havde været til svir og drukkenskab og havde spillet kort, og under kortspillet havde bandet og sagt slemme ord. Da han ud på aftenen gik hjem, var det meget mørkt, og da han kom til denne lavning, kom der noget hen imod ham, som han ikke kunne sige hvad var, men det gik tæt ind imod ham og han kunne næsten ikke komme forbi det og det blev ved med at følge ham.

Da han kom hjem, kunne hans hustru nok mærke, der var noget i vejen med ham og spurgte, hvad der var hændt. Da sagde han, at han aldrig i sit liv havde mødt noget så mærkeligt, som da han gik gennem troldsiglavningen. Men siden den aften forandrede manden sig meget, før havde han altid været så grim, rå og brutal, men det blev han ikke mere.

Om Troldsiglavningen fortælles det desuden, at der gik en hovedløs hest omkring. Måske har den tilhørt den hovedløse mand. Den færdedes dog også andre steder, for eksempel på Stødbækvejen i Vester Aastrup.

Kilde: Aastrup Sognearkiv