Om hjemmesiden

I 2007 blev Vejen Kommune dannet af Rødding, Vejen, Brørup og Holsted Kommuner. Hermed strækker den nye kommune sig over Kongeåen, som i århundreder har været en fysisk og kulturel grænse. Hærvejens mange forgreninger gik også gennem kommunen, og der har ligget vigtige toldsteder langs Kongeåen.

Noget af historien og en samling af fortællinger, erindringer og overleveringer finder du her på siden. Der er tale om en slags nedslag i historien og ikke en kronologisk gennemgang.

Gamle billeder

Du finder også gamle billeder fra de lokalhistoriske arkiver i kommunen. Der vil løbende blive lagt flere på, og målet er naturligvis at have billeder fra "gamle dage" i alle egne af kommunen. Har du gamle billeder, som du synes hører til på HistorieVejen, så kontakt gerne Charlotte Thomsen på 79 96 63 83 og aftal nærmere. Du skal have rettighederne til billedet, for at du kan give os lov til at bruge det.

Bag hjemmesiden

HistorieVejen er udarbejdet af Udvikling & Erhverv/Skoler, Kultur & Fritid i Vejen Kommune. Der er således ikke tale om historietekster på et akademisk niveau. Vi angiver kilder, så du kan finde frem til uddybende materiale, hvis du har lyst til det.