Jørgens far vinder en svigerdatter i kortspil

Da Jørgen var omkring otte år gammel, da var hans far ude at spille kort sammen med nogle naboer, degnen og præsten. De skiftedes til at spille kort hos hinanden. Her var det så hos naboen, der også havde en dejlig stor gård med jord, der grænsede op til Niels' jord. De spillede lidt for småpenge og lidt for spændingens skyld.

Den aften sad Niels i held hele aftenen, og naboen sad i bet. Han tabte altså. Til sidst havde han ikke flere penge. Så gik han ud af rummet, og de andre regnede med, at han hentede nogle penge. Men da han kom ind igen bar han på den smukkeste lille bondehusvugge. Nede i alle kniplingerne lå en dejlig lille pige på seks måneder, og hun hed Laura.

Baby som indsats

Vuggen blev stillet op på bordet, og så sagde han til Niels: "Niels, du har en eneste søn, Jørgen, og jeg har en eneste datter, Laura. Og hvis du bliver ved med at sidde i held i aften, så vinder du hende som svigerdatter". Så var det jo her, Niels skulle have sagt: "Nej, nej, du kan bare skylde nogle flere penge".

Men han har nok også tænkt, at disse to gårde med jorde op til hinanden, det kunne da blive til noget. Og han sagde, det var i orden. Og så vandt han en svigerdatter. Men nu er de jo ikke ret gamle, de to børn, så vi lægger lige den lille Laura til side i vuggen, så ser vi senere om det nogensinde bliver til noget med de to.

Kilde: Lola Lecius Larsen, Hvilehjemmet Bennetgård.